Translate

sábado, 29 de junio de 2013

GOOD BYE LA DON PELAYO 18



Benvolguts, es,

En contra del nostre desig, us convidem a l’acte d’adéu de la seu de l’associació La Rotllana, i un dels pocs Casals de joves que quedaven actius del programa Vadejoves, DON PELAI 18.



L’any 1.995 el llavors Alcalde Joan Blanch va cedir l’ús d’aquest espai, llogat per l’Ajuntament a un particular, a l’ utilització social dels joves. Durant el mandat de l’alcaldessa Maite Arqué, es va sumar el suport econòmic al casal, per fer programes de qualitat i dignes pels joves, com també el reconeixement a la tasca socioeducativa de la Rotllana. Amb l’arribada de l’actual govern, i el canvi de direcció técnica en la Regidoria de Joventut, els responsables tècnics i polítics van prendre la decisions de; primer, deixar sense pressupost els Casals de joves, i posteriorment, iniciar el tancaments. Les manifestacions publiques durant el plens municipals, les ciberaccions amb recollida de signatures, les trucades a l’alcalde, i les dos mocions obtingudes al Ple municipal de l’Ajuntament de Badalona no han estat suficients per que l’actual regidor de joventut  i el  govern de la ciutat reculessin i fessin marxa enrere.

Aquest dissabte abandonem Don Pelai 18, aprofitat des de l’any 1.995 per la nostra entitat, i des de el 2.000 convertit en Casal de joves. Acaben en aquest espais les activitats socials de suport al joves, decisió incomprensible en un dels moments històrics de més atur juvenil, més fracàs educatiu, i rebrot de l’exclusió social dels joves.  Al final, Badalona, els barris perden un espai pel jovent i la seva sociabilització i alguns projectes que la nostra entitat vol i continuarà desenvolupant, sense el suport del seu municipi, patiran una important inestabilitat per d’incertesa de la seva ubicació.

Res més, només us volem convidar a dir Adéu, com a part de la nostra historia, el proper dissabte 29 de juny, a partir de les 20.00h en un espai senzill, però emotiu.

Salva Periago

PD AQUESTA SERÀ L’ULTIMA HISTÒRIA DES DE DON PELAI 18




Pues si finalmente se cerró “el casal de joves associats de Don Pelayo 18”, dicen que construir y hacer crecer no es tarea fácil, que para hacer crecer algo armónicamente se necesita constancia, respeto por lo crece y amor, mientras que destruir, siempre es mucho más fácil, una mentira, un acto, y hecho. Acabar con 18 de un espacio referente en un barrio solo ha costado una tarde. Es cierto, el hombre es destructivo, y es el único depredador de su propia especie, está demostrado que ninguna otra especie animal siente placer infringiendo dolor a los suyos. Hay quiénes sufren viendo felices a los demás. 

Ejecutando la fuerza, en este caso la violencia institucional que tienen a su alcance, piensan que eso les da la razón. Antaño era "por la gracia de Dios", ahora se consideran cargos electos o divos.


El Ajuntament de Badalona cerró ayer un centro de jóvenes, en un barrio popular de unos 20.000 habitantes, de una ciudad básicamente obrera, llena de gente parada y en este momento sin muchas esperanza en sus vidas.

18 años, si… allí la gente joven se ha reunido durante 18 años, celebraba fiestas, trabajaba para su barrio, creo un banco de alimentos, potenciaba el voluntariado. De allí nació el concurso de música de Badalona, daba espacio a gente que le gustaba el deporte, los juegos de rol, a jóvenes que solo necesitaban un espacio para charlar, reunirse y hablar entre ellos.  Un sitio donde se escuchaba a los jóvenes. Me es imposible enumerar todo lo que se hacía allí, pienso que podría escribir una hoja entera, lo tengo que dejar, probare por los valores que desde allí se trataban; amistad, compromiso, pertinença, responsabilidad, barrio, acollida, tolerancia, coheducació, Badalona, persones, me sucede lo mismo, podría seguir más. Pero solo ha sido necesario un día para hacerlo enmudecer.

Curiosamente una de las personas responsable de esta decisión, es asiduo lector de este blog, la otra no lo creo, en realidad dudo que sepa leer…para ellos un mensaje, entre menos tenemos más fuertes nos hacemos. Habéis cerrado un casal de jóvenes, un referente en el barrio, podéis perseguir a La Rotllana y a otras asociaciones, pero nunca podréis cortar todos los brotes que nazcan. Siempre es una pena, por que una sociedad que constantemente tiene que hacer crecer nuevos bosques en campos arrasados pierde mucha gente en el camino. 


Depredadores 1 – Badalona 0, el partido no ha concluido.

No hay comentarios:

Publicar un comentario