Translate

miércoles, 16 de mayo de 2012

LA POLÉMICA DE LES BARRES DE LES FESTES DE MAIG


LA POLÈMICA DE LES BARRES DE LES FESTES DE MAIG.
Com diu un company; "Aquest any es retallen fins les barres del bar de les festes“



CRONOLOGIA DE LA “GUERRA DE LES BARRES”.
Dijous 3 de maig.
Les entitats del Consell de la Joventut tenien el vist-i-plau verbal dels tècnics  de l’ajuntament’ per muntar la barra el dijous 10 a la nit al Turó Caritg. La voluntat  ja hi era. Can Xiringu tornaria a ser una oportunitat d’autofinançament per entitats juvenils de tota la ciutat. Es va garantir el suport municipal logístic, i l’autogestió del bar per part del Consell.
Els beneficis es distribueixen amb una ponderació, 100% consensuada per unanimitat, entre les entitats què volen participar.  Les entitats comencen a moure als seus voluntaris, i el material es demana als proveïdors.
Dilluns 7 de maig.
Després d’una setmana intentant contactar amb els tècnics de l’ajuntament per concretar l’organització del  muntatge, finalment ens comuniquen que les coses han canviat i com a conseqüència no tindrem l’opció de portar la gestió de les barres. To això torna a ser verbalment.

Dimarts 8 de maig.
Matí
Després que el membres del Consell anéssim de periple per l’ajuntament, el regidor Miquel Jurado  va comunicar al Consell què la gestió de les barres era de Badalona Cultura, i aquesta cedia a Voluntaris Badalona l’explotació. Per tant no pot participar el Consell de la joventut, i al Casal de Cuba se l’hi denega fins i tot el diàleg. El regidor de convivència argumenta haver pres la decisió perquè és més important el treball què fan voluntaris Badalona a la ciutat que no el de la resta d’entitats de la ciutat.
Tarda.
El regidor de convivència es reuneix amb el Consell de la joventut i els hi ofereix les mateixes condicions què a Voluntaris Badalona. Les entitats participants del consell no accepten que El regidor obliga a què el 50% de la recaptació sigui entregada a l’Ajuntament. Això és una forma encoberta de precarització laboral, i un abús per part de l’Ajuntament.  El regidor de participació no entén que una cosa és el treball voluntari i un altre és treballar. Tot treballador té un sou per conveni i unes garanties socials com un contracte. Estaria ell disposat a cobrar el 50% del seu sou sense seguretat social i cedir el 50%  a les entitats? Si llegeix aquest bloc l’hi convido!

Dimecres 9 de maig.
·         Apareix en el punt la renuncia de voluntaris Badalona a participar en la gestió del Bar.
No s’haurien de realitzar acusacions sense ser més clars de qui ha estat qui ha amenaçat, quan, i com...

Dijous 10 de maig.
El regidor de joventut cita a les 11.00h als membres del Consell per oferir la gestió del bar sense que l’Ajuntament es quedes el 50 % de la recaptació. En aquestes alçades el Consell ja havia desmobilitzat als seus voluntaris, retornat les demandes als proveïdors, i era tècnicament impossible fer res. A part d’aquesta qüestió, a ningú se l’hi escapa que no es pot fer funcionar a la gent a cop de xiulet i marejar-la. Per altre banda el Casal de Cuba continua discriminat, sense poder participar. El Consell diu NO. En definitiva el consell no serà còmplice de les formes de l’Ajuntament.

·         Declaracions del regidor de convivència a RCB.



·         Dijous nit, es conegut per tothom que el concret al Turo es queda sense barres, l’Ajuntament torna a ser presa de les seves actituds. Les entitats del Consell es manifesten durant els actes festius.

Les seves actituds legitimen les accions de resposta

No hay comentarios:

Publicar un comentario